При таком взрыве кресел точно не останется, а остатки движков могло откинуть на сотни метров. Я осмелюсь придерживаться версии взрыва такой силы как раз из-за пустых баков. Взрыв мог быть вызван детонацией паров.
А хіба в баки не закачують азот для запобігання вибуху?
Та й при такому сильному вибуху, як Ви допускаєте, осколки мали б розлетітись по всй території. А осколки впали гарнесенько на купку, грубо говорячи.
Крім того, якби баки вибухнули, то, по-перше, це вибух
не бризантної речовини, тобто баки розриваються від тиску газу, а не від від вибухівки з швидкістю хвилі, котра перевищує швидкість акустичної хвилі в матеріалі (не знаю, як правильно пояснити, хай мене сапери поправлять); тобто літак мало б порвати на частини, але не дробити на дрібні осколки. По-друге, в низькоплані з низько підвішеними двигунами, яким є Боїнг 737, ударною хвилею двигуни мало б кинути вниз, якраз десь в сторону падіння - і ці двигуни теж не можуть розлетітись від вибуху палива на дрібні осколки, як граната. І, по-третє, навіть якщо одночасно рвануть геть усі баки цього літака, все одно хвіст мав би зберегтись - а його немає, як і двигунів.
Якщо в аеропорту нам дійсно показали уламки літака, то таке відчуття, що він був ущент начинений вибухівкою і рванув, як бомба. Однак навіть тут нестиковка: якби рванув високо в повітрі, то осколки не попадали б так гарненько в одне місце, а якби рванув на землі - то де воронка від такого потужного вибуху?