Sane
|
|
« Ответ #2715 : 22.01.2017, 23:52:43 pm » |
|
Я б запровадив систему штрафів за вживання суржику. Дістали ! Справа в тому, що більшість Українців розмовляє саме суржиком ( я також). Більше того, до якої країни ближче, на ту мову й більше схожий суржик! Якось їздив до своїх родичів під Білорусь, я не розумів 15% їх слів, хоча живу від них за 150км А бував в командировці в закарпатській обл, таке враження, ніби люди на польскій розмовляють! В Івано-Франківську таксист навіть відмовився везти до отелю, коли запитав у нього російською Тільки в Киеві (що запам"яталось) люди говорять на русском, або ж, коли з ними Українською, то й вони чистою Українською! Тому розмовляти можно як завгодно, кому як удобніше, але Українську мову потрібно знати всім!
|
|
|
|
|
|
|
Серго
|
|
« Ответ #2716 : 23.01.2017, 12:28:49 pm » |
|
Я б запровадив систему штрафів за вживання суржику. Дістали ! Справа в тому, що більшість Українців розмовляє саме суржиком ( я також). Більше того, до якої країни ближче, на ту мову й більше схожий суржик! Якось їздив до своїх родичів під Білорусь, я не розумів 15% їх слів, хоча живу від них за 150км А бував в командировці в закарпатській обл, таке враження, ніби люди на польскій розмовляють! В Івано-Франківську таксист навіть відмовився везти до отелю, коли запитав у нього російською Тільки в Киеві (що запам"яталось) люди говорять на русском, або ж, коли з ними Українською, то й вони чистою Українською! Тому розмовляти можно як завгодно, кому як удобніше, але Українську мову потрібно знати всім! До речі "командіровка" українською - відрядження. Ну, то таке. Запропонований штраф за суржик - це чистої води провокація, яка буде дуже вигідна пропогандонам з московії. Розказую чому. Бо це санкції якраз проти тих, хто українською мовою володіє. Хоч і не літературною. А до "суржика" треба відноситись, як до мовного діалекта, а не як до "мови країни загарбника і агресора".
|
|
|
|
|
|
|
Variant
|
|
« Ответ #2717 : 23.01.2017, 13:23:25 pm » |
|
Радикалізм в цій справі не підтримую. --------------------------------------------------- Це не радикалізм, а можливість вдосконалення населення, включаючи мовне питання. Хіба так важко вивчити основи рідної мови ? Вважаю, що місцеві діалекти - це не суржик. Останній також буває різний. Одна справа, коли русизм у кількох словах, але коли це вже відбувається систематично - треба щось робити. За провокацію дякую. Але вважаю: не можеш добре розмовляти українською -використовуй іншу, попередньо вибачившись. Як це прийнято у Європі.
|
|
|
|
|
|
|
Kagor
|
|
« Ответ #2718 : 23.01.2017, 13:37:56 pm » |
|
|
|
|
|
дельтафанерист
|
|
|
entuzazisten
|
|
« Ответ #2719 : 23.01.2017, 17:15:43 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sane
|
|
« Ответ #2720 : 24.01.2017, 00:48:13 am » |
|
До речі "командіровка" українською - відрядження. Ну, то таке. ".
Саме про це я й говорив, більше розмовляю суржиком Чесно кажучи, писати Українською легше, адже є можливість виправитись Розмовляти Українською є величезне бажання, буваючи в Буковелі з місцевими в радість посвілкуватись! А ось вдома...В нашому місті всі розмовляють суржиком, деякі намагаються говорити на русском, але це крім як суржик не назвеш... Але коли чуєш Українську, дійсно приємно, до людини відношення інше...краще, й на душі стає тепліше! Тому на граматичні помилки прошу не звертати уваги, останні рази, крім цього форуму, писав Українською в школі 20років тому...На данний час хочу виправитись і з радістю буду намагатися писати Українською!
|
|
|
|
|
|
|
вершок
|
|
« Ответ #2721 : 24.01.2017, 09:22:18 am » |
|
Э велика вірогідність що суржик в чернігівській обл найближчий до мови в київської русі
|
|
|
|
|
|
|
Sane
|
|
« Ответ #2722 : 24.01.2017, 09:27:59 am » |
|
А ось це відео показує Українську мову, діалекти
|
|
|
|
|
|
|
Toris
Зачарований небом
Toris.Україна
|
|
« Ответ #2723 : 24.01.2017, 12:11:53 pm » |
|
Переглянув швиденько законопроект. В цілому нормально, законодавець створює україномовне оточення по всій території, за прикладом країн Балтики. Але проект дещо сируватий, як на мене. Щонайменше, необхідно прописати поблажки для людей старшого віку, як це робили совдепівським репатріантам в державі Ізраїль: людину віком 60+ років не зобов'язували знати державну мову при отриманні громадянства і для таких людей в медичних та правоохоронних закладах мали бути люди, які вільно розуміють російську мову. Знайшов у проекті якісь полегшення такого роду, але вони не мають системного характеру (можна спілкуватись іншою мовою у сфері обслуговування на прохання споживача, звернення по медичну допомогу і т.п.).
|
|
|
|
Секта свідків підіймальної сили
|
|
|
Variant
|
|
« Ответ #2724 : 24.01.2017, 20:02:39 pm » |
|
Sane А ось вдома...В нашому місті всі розмовляють суржиком, деякі намагаються говорити на русском, але це крім як суржик не назвеш... -------------------------------------------------- Що ж це за місто таке, якщо не таємниця ? Або хоча б якої області ?
|
|
|
|
|
|
|
Sane
|
|
« Ответ #2725 : 24.01.2017, 20:58:36 pm » |
|
Що ж це за місто таке, якщо не таємниця ? Або хоча б якої області ?
Та які ж тут таємниці... Вершок область вже написав - Чернігівська, а місто Ніжин
|
|
|
|
|
|
|
Variant
|
|
« Ответ #2726 : 24.01.2017, 21:52:33 pm » |
|
Що ж це за місто таке, якщо не таємниця ? Або хоча б якої області ?
Та які ж тут таємниці... Вершок область вже написав - Чернігівська, а місто Ніжин Я не спеціаліст з української філології, але почуте в Ніжині починаючи з 1988 р. є цілком прийнятним. Це стосується як української, так і російської мови.Дружина з Чернігівщини(Борзна, Чернігів) поділяє мою думку.
|
|
|
|
|
|
|
Toris
Зачарований небом
Toris.Україна
|
|
« Ответ #2727 : 25.01.2017, 08:10:27 am » |
|
Та хай хоч і суржиком, лишень би не азарівкою.
|
|
|
|
|
|
|
Кацо
|
|
« Ответ #2728 : 25.01.2017, 09:30:47 am » |
|
А пока депутаты голосуют за "мовный закон" - на ЗМКБ "Прогресс" выполнили первый запуск турбовального двигателя АИ-136Т - http://ivchenko-progress.com/?p=4699Хорошая новость, порадуемся за запорожцев!
|
|
|
|
|
|
|
Toris
Зачарований небом
Toris.Україна
|
|
« Ответ #2729 : 25.01.2017, 09:40:13 am » |
|
А пока депутаты голосуют за "мовный закон" - на ЗМКБ "Прогресс" выполнили первый запуск турбовального двигателя АИ-136Т - http://ivchenko-progress.com/?p=4699Хорошая новость, порадуемся за запорожцев! Радуюсь. А крім Ми-26 двигун можна ще кудись втулити?
|
|
|
|
|
|
|
|