Kagor
|
|
« Ответ #3983 : 27.10.2020, 22:47:42 pm » |
|
Записки пасквілянта Останнім часом до мене звертаються різні люди й пропонують фінансову допомогу на розвиток парашутного спорту в обмін на припинення публікації матеріалів службового розслідування, проведеного навесні 2019 року в НАБУ у зв’язку з причетністю керівника Головного підрозділу детективів Андрія Калужинського до розкрадання коштів «Укроборонпрому». З такої нагоди хочу розповісти Андрію Володимировичу одну історію.
Було це в 2012 році: один дрібний аферист з Житомира, якому, бачте, заважали польоти нашого літака на десантування парашутистів, заніс трохи грошей у тамтешню міліцію та попрохав міліціонерів не давати літаку вирулювати на злітно-посадкову смугу – перекривати службовим автомобілем рульожну доріжку, кидатись під працюючий гвинт АН-2 і т.п. Я людина проста й на правах керівника польотів миттєво навів порядок (це я робити вмію), після чого ще й написав на мусорів скаргу в Департамент внутрішньої безпеки МВС України.
Через прес-службу міністерства я попередив тодішнього начальника ДВБ МВС Тулаєва, щоби він, борони боже, не залишив моє звернення без належного реагування. Але Тулаєв висновки не зробив, тож невдовзі Інтернет-видання «ОРД» розпочало публікацію мого серіалу під назвою «Дебіли внутрішньої безпеки».
Коли вийшла перша стаття з документами під грифом «таємно» (усілякі оперативні плани Департаменту внутрішньої безпеки й т.п.), у Тулаєва трапився шок. Але коли в наступних серіях я став оприлюднювати документи з грифом «цілком таємно» (агентурні картки, постанови про зміну установочних даних тощо), з Тулаєвим сталась істерика й він примчався до Василя Федоровича Паскала.
Як мені згодом розповідали люди, що прослуховували кабінет Паскала, мав місце такий діалог:
- Василю Федоровичу, - благав Тулаєв, - я чув, Ваша дружина працює в піар-службі Бахтеєвої, тож, напевно, вона має вихід на цього Бойка. - Ну, не знаю, - відповів Паскал, - треба спитати. А що трапилось? - Один мій довбойоб загубив у кафе секретну флешку, не знаю, на хрена він її виносив. А там – агентурні картки, рапорти про вербування агентури в штабі МВС ну і всяке таке. Тепер ця флешка в Бойка і він, паскуда, по-тихеньку публікує документи на «ОРД». Треба якось з ним домовитись, щоби він ту флешку повернув, це ж який скандал – втрата секретних документів. А я готовий заплатити. - І скільки ж ти даси за «секретку»? - поцікавився Паскал. - Ну, «штук» двадцять дати можу…
Мудрий Василь Федорович з сумом подивився на Тулаєва й відповів:
- Саню, навіщо викидати такі гроші? Ти почекай трохи й скачаєш усі документи з сайту «ОРД» безкоштовно.
Volodymyr Boiko
|