Волод
|
|
« : 05.02.2022, 17:38:26 pm » |
|
Доброго дня шановному товариству! Зайшов на ваш форум, з запитанням, яке можливо більш теоретичне ніж практичне: «Чи може літальний апарат «без двигуна» підніматись у висхідному потоці повітря швидше за саме повітря?» Сам я вважаю, що може, навіть можу собі пояснити як. Але в результаті стаю схожим на собаку, яка все розуміє, а пояснити людям не може.
|
|
|
|
|
|
|
Michael
|
|
« Ответ #1 : 05.02.2022, 17:54:25 pm » |
|
Може, у випадку, коли "літальний апарат без двигуна" легший за повітря. Наприклад аеростат.
|
|
|
|
|
|
|
подвашник
A U S T E R
Федір Новіков.
|
|
« Ответ #2 : 05.02.2022, 18:02:18 pm » |
|
Когда дельфином по маршруту на планере.
|
|
|
|
..Працюй так, ніби все залежить від тебе, а молися так, ніби все залежить від Бога".
Не їла душа часнику, не буде й смердіти
Не роби як я ,роби краще мене.
|
|
|
Волод
|
|
« Ответ #3 : 05.02.2022, 18:16:50 pm » |
|
Може, у випадку, коли "літальний апарат без двигуна" легший за повітря. Наприклад аеростат.
Цей випадок не цікавий. Бо воно і без потоку повітря полетить. А коли так: Принцип дії використав той же, що у шайтан-арби https://youtu.be/HUqrw_MRXPA , лише додав котушку, відкинувши колеса, бо їхати треба вгору. Тобто мотузка. змотуючись з котушки з швидкістю Vа, її обертає. При цьому генерується потужність Fм*Vа Далі котушка обертає редуктор, а редуктор обертає гвинт, що розвиває тягу Fг Fг*(Vа-Vп)=(Fм+mg)*Vа Чи зрозуміло я все виклав, чи є кращі варіанти?.
|
|
|
|
Michael
|
|
« Ответ #4 : 05.02.2022, 18:25:10 pm » |
|
Маємо наочний результат ЗНО.
|
|
|
|
|
|
|
Волод
|
|
« Ответ #5 : 05.02.2022, 18:45:44 pm » |
|
Маємо наочний результат ЗНО.
А чим ЗНО Вам не догодило?
|
|
|
|
|
|
|
Кацо
|
|
« Ответ #6 : 05.02.2022, 19:23:26 pm » |
|
«Чи може літальний апарат «без двигуна» підніматись у висхідному потоці повітря швидше за саме повітря?»
Запросто. Може, у випадку, коли "літальний апарат без двигуна" легший за повітря. Наприклад аеростат.
или при пилотаже
|
|
|
|
|
|
|
Волод
|
|
« Ответ #7 : 05.02.2022, 19:36:53 pm » |
|
«Чи може літальний апарат «без двигуна» підніматись у висхідному потоці повітря швидше за саме повітря?»
Запросто. Може, у випадку, коли "літальний апарат без двигуна" легший за повітря. Наприклад аеростат.
или при пилотаже Ви маєте на увазі можливість обігнати повітря висхідного потоку на якусь мить, використавши кінетичну енергію планера, чи є такий пілотаж, що дозволяє обігнати не тільки планер, що парить у потоці, але набирати висоту швидше ніж піднімається до гори повітря?
|
|
|
|
|
|
|
ussr
|
|
« Ответ #8 : 05.02.2022, 20:55:45 pm » |
|
Упростим задачу А может ли парусник двигаться быстрее скорости ветра?
|
|
|
|
|
|
|
Волод
|
|
« Ответ #9 : 05.02.2022, 21:03:57 pm » |
|
Можете подивитися відео. А коли поруч є котушка з нитками (краще не нова), покладіть на стіл так щоб нитка виходила знизу котушки і потягніть за нитку. Побачите, як вона швиденько побіжить наздоганяючи вашу руку. А коли і цього буде не досить, то уявіть що на кінці нитки повітряний змій.
|
|
|
|
|
|
|
|
ussr
|
|
« Ответ #11 : 05.02.2022, 21:35:48 pm » |
|
Тут уже другой вопрос, может ли ракета двигаться быстрее реактивной струи газов исходящих из сопла
|
|
|
|
|
|
|
подвашник
A U S T E R
Федір Новіков.
|
|
« Ответ #12 : 05.02.2022, 23:32:01 pm » |
|
Древние олимпийцы для увеличения длины при прыжке в полете вращали ядрами этим увеличивая свою кинетическую энергию . Восходящий поток состоит из более активных молекул воздуха т.к темпервтура выше и соответственно большая кинетическая энергию не говоря о плотности..Но все же теоритически горячий молоток должен лететь дальше. Кинетическая энергия от трения плит в недрах тоже вызывает некоторы обьяснимые эффекты. Разныца в энергетических полях вызывает движение свободных электронов и работу этогго дребаного ноутбука вместе с нетом. Ну какая разница если много дразнятся.
|
|
|
|
..Працюй так, ніби все залежить від тебе, а молися так, ніби все залежить від Бога".
Не їла душа часнику, не буде й смердіти
Не роби як я ,роби краще мене.
|
|
|
Волод
|
|
« Ответ #13 : 06.02.2022, 00:10:40 am » |
|
Древние олимпийцы для увеличения длины при прыжке в полете вращали ядрами этим увеличивая свою кинетическую энергию . .............
Ви доречно звернули увагу на гантелі, що рухаються по геодезичним лініям просторово-часової суцільності. Але це я врахував у другій частині, котра починається, коли закінчується мотузка. А щоб мотузка закінчилась треба освоїти першу частину, але ніхто чомусь не хоче увірувати, чи може ні у кого нема дерев’яної котушки з нитками, щоб побачити чудо?
|
|
|
|
|
|
|
Michael
|
|
« Ответ #14 : 06.02.2022, 03:16:06 am » |
|
"Побачити чудо" - звучить інтригуюче. Чи не могли б Ви намалювати схему, або надати відео цього дійства?
|
|
« Крайнее редактирование: 06.02.2022, 03:37:50 am от Michael »
|
|
|
|
|
|