Чи може літальний апарат «без двигуна» підніматись у висхідному потоці повітря ш

<< < (8/12) > >>

Волод:
Цитата: mechanic от 10.02.2022, 18:54:44 pm

Вибачаюсь - не дотумкав, що катушка вільно в повітрі, а не на поверхні (землі) :(

Це я вибачаюсь, що не намалював поверхню, мав надію що досить пояснити на словах.
Ну і щодо співвідношення радіусів і кутів залишив лише рекомендацію: «брати не нову котушку». Тобто, котушка котиться по поверхні.
Відрив від поверхні, це вже другий етап, до якого ми ніяк не дійдемо.

Toris:
Після перегляду "шайтан-арби" мені, здається, прояснився напрямок думок топікстартера: це намагання зібрати максимальну кількість енергії вітру з поверхні взаємодії та утилізувати цю енергію в рух. Яким чином збирається енергія, реактивним (перпендикулярний потоку парус) чи аеродинамічним (ефект Бернуллі), неважливо.

Є лише одна заковинка: взаємодія та зняття енергії відбуваються лише при різниці швидкостей потоку та поверхні взаємодії. Як тільки різниця стане нульовою = швидкість потоку рівна швидкості поверхні взаємодії і ці швидкості однонаправлені = це означатиме, що потік відносно поверхні взаємодії припинився і збір енергії з поверхні взаємодії також припинився. Немає взаємодії - немає енергії - немає корисної роботи - усі ефекти припиняються.

Фундамент виявився слабким, фундамент знищений.  ;D

Волод:
Я на цьому форумі вже майже тиждень, і весь тиждень намагаюся довести, що котушка і змій – це дві різні істоти, що рухаються з різною швидкістю, і ось знову маємо, що маємо:

Є лише одна заковинка: взаємодія та зняття енергії відбуваються лише при різниці швидкостей потоку та поверхні взаємодії. Як тільки різниця стане нульовою = швидкість потоку рівна швидкості поверхні взаємодії і ці швидкості однонаправлені = це означатиме, що потік відносно поверхні взаємодії припинився і збір енергії з поверхні взаємодії також припинився. Немає взаємодії - немає енергії - немає корисної роботи - усі ефекти припиняються.

Шайтан-арба їде зі швидкістю в 2…3 рази вищою за швидкість вітру, а її «змій» - гвинт рухається зі «швидкістю» меншою за швидкість вітру. Повітря втрачає швидкість взаємодіючи зі «змієм», за рахунок цієї втрати повітрям кінетичної енергії і рухається шайтан-арба.

І це все при тому, що шайтан-арба  - справа прадавніх часів, я сподівався, що вона буде аксіомою, від якої можна відштовхуватися, а ….

Toris:
Цитата: Волод от 11.02.2022, 10:25:18 am

Шайтан-арба їде зі швидкістю в 2…3 рази вищою за швидкість вітру, а її «змій» - гвинт рухається зі «швидкістю» меншою за швидкість вітру.
Усе вірно, але з уточненням: лише при НЕсупутньому напрямку вітру.

Цитата: Волод от 11.02.2022, 10:25:18 am

Я на цьому форумі вже майже тиждень, і весь тиждень намагаюся довести, що котушка і змій – це дві різні істоти, що рухаються з різною швидкістю
А Ви користуйтесь наочними посібниками замість вимагати пофантазувати. Відео робіть, практичні експерименти ставте і фільмуйте, щоби усі бачили. ::)

Сюди художник колись приходив, ліпив "літаючі тарілки" з пензлів, знімав це на відео і намагався здолати гравітацію - то навіть цікаво було дивитись, як людина старається щось знайти.

Короче, не чіпляйтесь до людей і не заставляйте їх щось там нафантазувати (бо нафантазують ;D ) - краще покажіть хоча би те саме "чудо" з котушкою ниток у власному відео. Ждьом. ;)

Волод:
Щодо напряму руху шайтан-арби  - вітер супутній, а гвинт рухаючись разом з арбою виконує ще свої додаткові рухи, і зрозуміло, що його лопаті обтікають потоки повітря, які супутніми не назвеш.

Навигация

[0] Главная страница сообщений

[#] Следующая страница

[*] Предыдущая страница