Чи може літальний апарат «без двигуна» підніматись у висхідному потоці повітря ш
Волод:
Дякую! Але Ви навели приклад, який хоча і збігається з моїм у багатьох деталях, та все ж має зовсім інше призначення. Коли брати до уваги мій малюнок з котушкою і змієм, то головна думка, яку я хотів передати це те, що швидкість котушки і швидкість змія - це дві різні швидкості. Тому котушка може котитися швидше вітру, не порушуючи законів збереження енергії, бо з вітром переважно контактує змій, а його швидкість менша за швидкість вітру.
mechanic:
Корабель з вітрилом у вигляді змія буде кращим прикладом. Так, швидкість корабля (отже і змія) може бути вищою за швидкість вітру, але проблема керування вітрилом-змієм буде значно складнішою ніж традиційними схемами вітрил.
Волод:
Знову Ви трішечки вихляєте в бік, як і з першим прикладом. Дійсно змій може летіти, ;D куди забажає, але для простоти приймемо, що напрямок його руху співпадає з напрямком вітру і швидкість його постійна. Тоді маємо лише один варіант, швидкість змія менша за швидкість вітру.
mechanic:
Судячи з Вашого малюнку, катушка котитимеся в протилежну сторону від змія (вітру), тоді треба враховувати діаметри катушки, сили інерції, тертя і т.п. Якщо виключити динаміку і виправити малюнок, не виключаю, що катушка буде наздоганяти змій.
Волод:
Не судіть і Чаусом не будете.
Краще пошукайте котушку з нитками, покладіть її на рівну поверхню, і потягніть за нитку. І буде Вам диво.
Я чому, так агресивно ставлюсь до Ваших пропозицій?
Бо я вважав, що найпростіше викласти мої думки можна буде почавши з ланки на відео з шайтан-арбою, ну а тим, що не полапавши не повірять, я думав сунути до рук котушку з нитками. А далі на цьому фундаменті злетіти догори у висхідному потоці.
А виявляється відео для знавців газогидроаєроматематики нічого не варте, а котушку з нитками вони за життя своє бачили тільки на моєму малюнку.
Коли у Вас є свої думки, як злетіти догори, то викладайте їх як свій варіант, а не підривайте мій фундамент. Можливо Ваш варіант буде зрозумілішим. Коли вважаєте, що мої пояснення некоректні, то критикуйте саме цю некоректність, а не на кшталт того, що за рогом є краще.
Бо мені взагалі фіолетово: чий варіант краще продемонструє можливість рухатися догори в висхідному потоці швидше за повітря.
Навигация