Чи може літальний апарат «без двигуна» підніматись у висхідному потоці повітря ш
Волод:
Відбувається ;D злелечення теми. Тому нагадаю, що запитання було про можливість підніматися у висхідному потоці повітря швидше за саме повітря. А усілякі лелеки, яхти і інше перпендикулярне може стосуватися цієї теми лише у разі, коли воно дозволяє рухатися догори швидше за повітря.
Волод:
Цитата: ussr от 09.02.2022, 00:02:37 am
Не люблю много букв ;D
Я понимаю, что многие умеют пользоваться гуглом ;D но посыл был немного в другом!
Прежде чем приступать к изобретению "грандиозных проектов" и "летающих тарелок", нужно изучить математическое моделирование, теоретическую механику, аэрогидрогазодинамику... и т.д.
В данном случае, если рассматривать идеальную модель парусника с парусом в виде прямоугольной пластины, установленной перпендикулярно потоку воздуха, который истекает с постоянной скоростью в неком замкнутом пространстве (аэродинамической трубе) - то результат будет один.
Если рассматривать парус, как геометрическую поверхность в виде крыла - то результат будет совершенно другим.
"Невероятные" задачки с катушкой, думаю многие решали на занятиях по теормеху, возможно даже намного сложнее ;)
Приведу несколько простых примеров:
- физико-математическое открытие черных дыр Мичеллом в 1784 году;
- формула скорости развиваемой ракетой - Циолковский в 1897 году
- теория относительности Эйнштейна (сто) -1905 год
Уявить неідеальну модель вітрильника. Замість прямокутного парусу прямокутний повітряний змій, що тягне котушку, що котиться поверхнею.
Волод:
Коли народу подавай видовища.
Волод:
Маю цікавість дізнатися: «Чи все, що я виклав зрозуміле?»
Бо бажаю, перейти до другого етапу, який починається тоді, коли закінчується мотузка.
mechanic:
SkyPull
https://www.youtube.com/watch?v=P2md80ICTWY
Навигация