А не затеять ли нам "авиабляхарство"

(1/4) > >>

петро нестеров:
Вопросы ввоза б.у. самолетов на территорию Украины , я так думаю волнуют многих. Это конечно не обьемы "евроблях", но если бы были нормальные налоги , то и меньше было бы серых схем, хоть немного облегчающих приобретения самолета.Хотелось бы начать диспут по этому вопросу.

Andriy:
Напишу про своє відношення до теми.
Літак, авто, чи будь який виріб куплений за межами України - це особиста власність і ніяких платежів не повинно бути, як і на труси які на вас, а куплені за кордоном. Ніде в світі, крім пост-радянських країн  не береться ПДВ два рази. На майно, секонд хенд, ПДВ, коли це було нове, вже сплачено, і при виїзді з країни ПДВ не поверталось. Акциз це во, визначенню, податок, що вводиться країною в особливих умовах, для поповнення бютжету на особливі витрати, а в нас просто "дуже грошей кочеться".  А реєстрація повиння вартувати, що для авто, що для літака не більше 40 доларів. Папірці не коштують дорожче, а якщо в електронній формі, то зовсім безкоштовно.
Якщо країні потрібні гроші, то потрібно створбвати умови розвитку бізнесу, а не відбирати їх в громадян.

Кацо:
Цитата: Andriy от 14.07.2018, 08:50:44 am

На майно, секонд хенд, ПДВ, коли це було нове, вже сплачено, і при виїзді з країни ПДВ не поверталось.

Ну справедливости ради, в некоторых странах есть процедура возврата НДС\ПДВ\VAT при выезде с товаром (я когда то в Англии возвращал прямо в аэропорту по чекам на товар) - другое дело что мало кто этим заморачивается.

Геннадий Хазан:
О каких « сложностях» разговор? Заплатить НДС это « серая схема»?
О чем разговор вообще? Я так купил ТРИ своих самолета! Все легально и без проблем!

Toris:
Повністю погоджуюсь з Андрієм: оподаткування вживаних виробів - це, як мінімум, безсовісно.
Це вторинний ринок, на якому вживані вироби вже наближаються до росту графіку ненадійності. Оподатковувати вторинний ринок - все одно, що заставляти пенсіонерів здавати нормативи ГТО разом з 18-річними юнаками.

Навигация

[0] Главная страница сообщений

[#] Следующая страница