Zenith CH701. Потрібні поради
Андрей-пилот:
Цитата: VS от 23.02.2021, 18:23:46 pm
Станислав V не давайте хибних порад, згадайте скільки в минулому році загинуло пілотів малої авіації в Україні . За три години літати не навчать. Потрібно, щоб сімя раділа його захопленням а не плакала над наслідками.
И нетолько в прошлом году, каждый год гибнет и калечиться 4-5 пилотов малой авиации...
Станислав V:
Станислав V не давайте хибних порад, згадайте скільки в минулому році загинуло пілотів малої авіації в Україні . За три години літати не навчать. Потрібно, щоб сімя раділа його захопленням а не плакала над наслідками.[/
Згідний з Вами. Нажаль є сумні наслідки. Але потрібно до кінця чесно говорити: - всі, що навічно відійшли в небо були якраз досвідченими пілотами.
Я написав:- може і 500 годин і центнер нервів інструктора не досить, щоб полетів "медвідь".
На жаль є ще в крузі авіаторів "душок самовелечі".
Всі, хто піднявся в небо, на жаль може звідти не вернутися.
І, якщо людина може обійтися без польотів, нехай радіє другим захопленням.
Яков72:
Я вже думав про таке. На місці не можу знайти настільки стрельнутих на всю голову однодумців, а гасати по області чи по сусідніх областях - нецікаво. Думаю, що простіше буде виготовити оснастку і найняти не дуже древніх пенсіонерів-слюсарів за живі гроші.
[/quote]
Дуже цікаво. А де шукали?
stakhoviyu:
VS:
Цитата: VS от 22.02.2021, 07:56:49 am
Навчать літати будь-де в кого мається відповідний літак, вартість 200 долларів година з власного досвіду скажу, що потрібно налітати не менше 40-50 годин. Далі кожен тиждень годину- дві для підтримання навику, краще це робити в авіаклубі, або в авіашколі, з відповідною державною реєстрацією щоб мати ліцензію приватного пілота PPL. Такі є в Кропивницькому і в Одесі, це найближчі до Вас , бюджет 8-10 К $. Але майте на увазі, це постійні витрати, Якщо кинути на пів-дороги все втратиш.
Я знаю ціни на отримання PPL,я все це дізнавався,їздив в одну школу,розпитував,вже був готовий йти вчитись. АЛЕ потім подумав,так як ви кажете, що кожного року потрібно підтримувати практику,постійні витрати,та і якби я хоча б жив десь в Києві, з цим менше проблем, а так +300 км в одну сторону щоб політати годинку-другу, трохи напряжно.
Тому я і вирішив спробувати ультралайт, на якому не треба ліцензії, який можна купити за 5-10 тисяч і насолоджуватись польотами. Це саме те що мені потрібно. Цитата: Кацо от 22.02.2021, 19:05:33 pm
Цитата: stakhoviyu от 21.02.2021, 22:53:36 pm
Дійшов висновку, що мене влаштує якийсь маленький ультралайт до 115 кг.(про які меі писав Toris).Тепер питання - де в Україні можна навчитись на них літати?
Кацо:
Учат летать на 2-х местных самолетах, теперь вопрос "бывает ли 2-х местный ультралайт весом 115 кг?". Ответ "НЕТ".
Хотите учится - получайте классический PPL, и поддержу все что написал VS выше
До 115 кг може й не буває, ну нехай 200кг. Є ж Quicksilver одно- і двомісні. А як тоді вчаться на ультралайтах літати? Вони ж для того і існують,щоб не тримувати ліцензію і літати. Тому PPL я не розглядаю взагалі. Хіба що теорію на теорію за 10к грн я б пішов,або може порадите яку книгу таку щоб там вся теорія для PPL була,я б купив,можна і англійською.
Підсумовую-PPL не цікавить. Цікавить де можна навчитись літати на УЛЬТРАЛАЙТІ типу Quicksilver, Firefly і т.д., ось ще типу такого наприклад, вчора знайшов https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/ltak-IDDVeya.html#964ae3cd32.
Toris:
Цитата: stakhoviyu от 24.02.2021, 10:24:51 am
Тому я і вирішив спробувати ультралайт, на якому не треба ліцензії, який можна купити за 5-10 тисяч і насолоджуватись польотами. Це саме те що мені потрібно
Я собі парамотор купив. Усе спорядження входить у багажник автомобіля і гайда у поле. Не треба ангара, PPL та інші складності. Ніяка "погонна" впадь не прийде паразитувати. У порівнянні з літаком - халява мрачна. ;D Рекомендую.
Навигация