Как у нас с трихограммой?
Perelesnik:
"это тестовая модель для испытаний. если пойдет"
Да конечно, будет работать, ведь изначально избран верный подход к вопросу.
А миниатюризация - это вообще очень нужно и полезно. Как раз есть одна область применения, где миниатюризация нужна как воздух (признаюсь, у меня уже второй год к этому руки не доходят "за всей остальной пьянкой") - требуется трихограммница для "Фантомов", настолько крохотная, чтобы умещалась "под брюшком" и не мешала работе штатного подвеса с камерой.
Бункер для манки можно крепить и сверху - так удобнее для загрузки, но сам дозатор с "драйвером" желательно внизу.
И еще там нужно решить вопросы с питанием и подключением по управлению, и при этом не особо "курочить" сам "Фантом".
Востребованность существует -люди даже как-то лепят на свои "Фантики" и мои, не предназначенные для такой крохи устройства... а больше как бы и нечего лепить.
Просто "Фантомов" - как собак нерезанных, вот владельцы и пытаются каким-то образом приспособить их для "бизнеса"... или хотя бы собственные несколько десятков гектар поля обработать (на 50-100 Га никто вылетать - выезжать не станет, в прошлом году была масса таких просьб, и никто не соглашался браться за такие объемы).
Моя аппаратура на "Фантик" становится, но только вместо подвеса (да и вес у нее как у всего подвеса с камерой). А желательно иметь и подвес, и аппаратуру.
В общем, я эту задачу не решил - физически не успеваю.
реношник:
http://www.ukraviaforum.com/index.php/topic,18490.new.html#new
вот как бы вот такое получилось ...
Kagor:
Цитата: Perelesnik от 13.01.2019, 10:40:50 am
"это тестовая модель для испытаний. если пойдет"
требуется трихограммница для "Фантомов", настолько крохотная, чтобы умещалась "под брюшком" и не мешала работе штатного подвеса с камерой.
Востребованность существует -люди даже как-то лепят на свои "Фантики" и мои, не предназначенные для такой крохи устройства... а больше как бы и нечего лепить.
Просто "Фантомов" - как собак нерезанных, вот владельцы и пытаются каким-то образом приспособить их для "бизнеса"... или хотя бы собственные несколько десятков гектар поля обработать (на 50-100 Га никто вылетать - выезжать не станет, в прошлом году была масса таких просьб, и никто не соглашался браться за такие объемы).
Так на які площі власники "Фантомів" розраховують, якщо у Вас табу складає
50-100 Га? :-[
Perelesnik:
Цитата: Kagor от 13.01.2019, 19:38:41 pm
Так на які площі власники "Фантомів" розраховують, якщо у Вас табу складає
50-100 Га? :-[
Для мене табу ніщо не складає. Бо я в полях не працюю, я лише обладання виготовляю (різне). Іноді навчаю опереторів. А це вже власник аппарату вирішує: підіймати йому свою "п'яту точку" і їхати-летіти кудись заради 50-100 доларів (з яких після всих цих перебазувань залишиться... якщо взагалі щось залишиться), чи дешевше не ворушитися.
Просто питання економічної доцільності.
То я про ситуацію знаю, бо до мене минулого року зверталися, як до якогось диспетчера: "А знайдіть, хто б мені 50 Га обробив, бо всі відбрикуються, а дуже треба...", " У мене 70 Га коло ферми шматками, там ЛЕПи, ніхто не хоче літати, знайдіть мені когось", або "Де терміново купити трихограму", або "Чи нема у Вас вільного пілота по трихограмі на дельту?"... та таке інше. Це крім звичних питань: "А як правильно ту трихограму вносити, яке треба дозування, а чи можна після дощу..."
Я не цікавився, на що власники "Фантомів" розраховують. Взагалі, не звик ставити зайві питання та "лізти в душу" (окрім лише тих питань, які безпосередньо стосуються мого обладнання та його налаштування). А так, стандартна ситуація: сам фермер (або його "дорогий" син/зять/сват/брат) купив собі "іграшку", щоб зверху дивитися на свої володіння, наприклад. Надивився досхочу, трохи навчився керувати апаратом... а потім "спіткнувся" об трихограму, то й думає: а чого б це тій дорогій "іграшці" ще й не принести якусь додаткову користь? Хай вона за політ зробить не 100, не 50, а навіть 10-20 Га - і то добре. Бо на "тисячі гектар" охочих авіаторів завжди знайдеться, а коли шматочки невеличкі, складні, та й далеко їхати... ото хай краще в господарстві така річ буде, бо коли "припече"... Бо свої(!) 50 Га людина згодна і 2 дні обробляти, аби не пропало.
Perelesnik:
А, дійшло. То не в тому значенні писав, що 50-100 Га дуже багато, а навпаки, дуже мало (середній політ квадрокоптера 15-20 хв 30 км/год - 8-10 км, або 40-50 Га при гоні 50м).
Навигация