Как у нас с трихограммой?

<< < (41/47) > >>

Perelesnik:
Та воно сліпить не тільки ввечері. На сам кристал взагалі краще не дивитися, бо тоді кілька хвилин очі не дуже добре себе почувають. Поки працював, декілька раз так "ловивася"  випадково, то дуже не сподобалося. Тепер заздалегідь затуляю чимось той світлодіод перед тим, як подати живлення в електросхему. Звичайна лампочка якось не так б'є в очі. А тут таке враження, ніби й повітря в радіусі 5 сантиметрів від кристалу світиться.
Ну це просто треба звикнути і в роботі дотримуватися певних правил безпеки для очей.
А от через камеру смартфону дивитися нормально, цілком безпечно.
Ще незручність, що гріється діод в роботі. Без радіатора ніяк. Без радіатора я перший раз вмикав, то воно мені менш ніж за хвилину припой розплавило на контактах і таким чином вимкнулося. Отакий запобіжник))

Toris:
А чи не замалі радіатори? 70°С, як про мене, забагато. Я колись діоди на радіатор від комп'ютерного процесора ставив, то в руці тримати було комфортно. Здоровенний світильник виходить, зате надійний, не влаштує пожежу, не боїться струсу спіралі та економить акумулятор.

Perelesnik:
Цитата: Toris от 04.09.2020, 07:47:44 am

А чи не замалі радіатори? 70°С, як про мене, забагато. Я колись діоди на радіатор від комп'ютерного процесора ставив, то в руці тримати було комфортно. Здоровенний світильник виходить, зате надійний, не влаштує пожежу, не боїться струсу спіралі та економить акумулятор.

Пояснюю: випробування робилися в найнесприятливіших умовах охолодження: навіть в вимкеному стані радіатор мав температуру близько 40-45 градусів (бо на сонці і майже без руху повітря). Тобто сам світлодіод додав лише 25-30 градусів до температури радіатора.

Щодо пожежі - я не знаю таких матеріалів, які використовуються в авіації і одночасно здатні загорітися при температурі нижче 300 градусів. А "запобіжник" спрацює значно раніше, ніж буде досягнута така температура. Десь при 160-180 градусів.
Можете спробувати розігріти паяльник до такої температури, та підпалитии ним будь-що з авіаційних матеріалів (та й не тільки авіаційних).
А така температура можлива лише коли світлодіод залишиться зовсім без радіатора, бо з збільшенням температури (різниці температур між середовищами, які приймають участь у тепловому обміні) пропорційно збільшується і теплове випромінювання з радіатора.

Perelesnik:
Трохи про робочий процес: як воно все приблизно робиться.

А окрім лірики: форма основи ліхтарика приведена до форми "стандартного" радянського габаритного фонарика БАНО, щоб ставав майже "як рідний".

Ну й з приводу аеродинаміки корпусу... скажімо так, урахував зауваження та побажання.

http://www.youtube.com/watch?v=HVyYzAD09ck&ab_channel=realperelesnik

Kagor:
Стартапы. Агродроны

Стартап Kray Technologies объявлен одним из победителей конкурса Pitch Day, организованный Украинским фондом стартапов (УФС). Стартап получил грант на $50 тысяч. На конкурс стартап представил автоматический дрон для внесения средств защиты растений и подкормки в полевые культуры с индустриальной производительностью (до 470 га в день). Использование БЛА уменьшает стоимость внесения на 90% до $2/га на рынке США и обещает прирост урожайности.
 https://delo.ua/business/ukrainskij-fond-startapov-profinansiruet-proekty-372697/

Навигация

[0] Главная страница сообщений

[#] Следующая страница

[*] Предыдущая страница