MB2-02 Минибуль Мишеля Барри
TAILDRAGGER:
Цитата: preacher от 28.02.2017, 21:27:51 pm
Цитата: подвашник от 28.02.2017, 19:20:01 pm
40 процентов.
Давайте трохи поміркуємо що таке ламінарний профіль, і нащо ця ламінарія взагалі.
Збуреня потоку на ламінарних профілях відбувається з суттєвим зміщеням до задньої комки крила. Це потрібно для того, щоб від'ємний тиск збуреного потоку був прикладений до значно меньшої площі крила. Це зменьшує лобовий опір крила, при незначних втратах підйомної сили. Зазвичай використовують в літаках де йде боротьба за швидкість.
Спробуйте позначити на профілі мінібульки місце переходу ламінарного потоку в турбулентний. Порівняйте з такою самою точкою на профілі мустанга.
Это все умозрительные заключения Федора)))) и не более. GAW-1 зарекомендовал себя на Мышонке и Минибуле чудесно , но есть профиль получше GAW-1, это вот этот
http://airfoiltools.com/airfoil/details?airfoil=naca633618-il. Впишется на Минибуль так же как и GAW
preacher:
Затовстий як для бульки, хоча лінії трохи кращі.
preacher:
Тут ще є один нюанс, бо я трохи не розумію чому обрали саме цей профіль для мінібульки, хоча можливо взяли просто усе крило разом від мауса. По обрисам він дає суттєвий приріст підйомної сили на невеликих кутах, можливо для кращого відриву, або можливо підгоняли довжину розбігу? А що там у мауса з характеристиками?
TAILDRAGGER:
Цитата: preacher от 01.03.2017, 11:32:23 am
Тут ще є один нюанс, бо я трохи не розумію чому обрали саме цей профіль для мінібульки, хоча можливо взяли просто усе крило разом від мауса. По обрисам він дає суттєвий приріст підйомної сили на невеликих кутах, можливо для кращого відриву, або можливо підгоняли довжину розбігу? А що там у мауса з характеристиками?
Ну так и взято целиком крыло от Мышонка с профилем GAW-1. Я разговаривал с Мишелем и задавал тот же вопрос, "почему именно GAW-1?" , на что получил ответ, нужен был профиль с мягкими характеристиками по срыву и в то же время ламинарный для функций планерного крыла с высоким качеством. Что Мышонок, что Минибуль- это мотопланеры, но у первого, если он используется как планер, качество 16, а у второго 23. Вот и все.
Ну я бы поставил тот профиль NACA63318- он просто еще лучше чем GAW-1 для планерного крыла, а по толщине и ее координатам, по расположению центра давления совершенно аналогичен GAW-1, то есть совершенно индентично впишется в конструкцию Минибуля.
петро нестеров:
на ХАИ-33 и ХАИ-33М, на ХАИ-40 БЫЛ ДРУГОЙ ПРОФИЛЬ
Навигация