Ну просто героїчний ватник.
<...>
Виглядає :
«а баба яга проти»
В мене кум працює великим цабе в системі беспеки однієї зі структур ахмєтова.
Каже що ви троль -ну дуже ваші думки сходяться з його шефом.
Але якщо би ви були на оплаті олігарха, у вас боло би більше грошей , вони гарно платять.
Тому викидайте вату з голови
Олександре, давайте, не будемо обзиватись? Хай цим займаються неосвічені люди за відсутності адекватної аргументації.
Схожість думок з ахметівським начальством пояснюється виключно співвідношенням цін на видобуток електроенергії паливними та альтернативними джерелами. Класична енергетика має найнижчу ціну видобутку електроенергії, саме тому нею найвигідніше торгувати.
Треба не блокувати поставки ,дешевої енергії на захід, а зменшити ціну на свою.
Чим більше буде джерел енергії тим краще.
Розставимо все по своїх місцях.
1. Наскільки мені відомо, в даний час електроенергія виробляється державою. Тобто первинну ціну на електроенергію ставить держава.
2. Наскільки мені відомо, транспортна електромережа належить приватним обленерго і ними ж утримується. Тобто приватний посередник, який додає до первинної вартості електроенергії свою собівартість та додаткову вартість.
3. Теоретично приватним обленерго має бути все одно, в кого купувати електроенергію, в держави чи іншого виробника, який може виставити кращу ціну. Було б для кого продавати. І тут таки так, при альтернативі обленерго втрачає споживача послуг, доведеться відшкодувати повернену енергію, якщо споживач перетворився у продавця і звужується ринок збуту.
Ми зараз на останніх місцях ведення бізнесу із за дороговизни і складності підлючення до електроенергії.
У нас єдиних піприємствам не дають економити електроенергію.
Спробуйте поставити окремий вузол обліку, з окремою тарифікацією -дзюзькі.
Мені відомо про ці проблеми, колись думав про встановлення двотарифного лічильника "день/ніч".
Чому за це тримається Ахметов розумію,чому ви ні.
А тут Ви або недостатньо розібрались, або не зрозуміли мене.
1. Приватні обленерго мають у монопольній приватній власності мережі електропередач. Також мають право розпорядження цією мережею, яке дещо обмежене державою з огляду на соціальну політику (зобов"язання продавати за допомогою мереж частину електроенергії громадянам по соціальних тарифах). І ніхто не має права примушувати обленерго купувати електроенергію в того чи іншого виробника, оскільки це суперечить принципу диспозитивності цивільних відносин.
2. Приватні альтернативні джерела конкурують одразу і з державою-виробником у сфері виробництва, і з транспортними компаніями у вигляді обленерго. Тобто нам необхідно:
2.1. забезпечити собівартість генерації альтернативної електроенергії дешевше, ніж у держави;
2.2. забезпечити доставку електроенергії споживачу власними мережами дешевше, ніж обленерго.
Станом на зараз в нас немає і поки що не буде дешевшої генерації енергії, ніж існуюча.
Так само у нас немає власних електромереж - їх доведеться створювати з нуля.
В таких умовах бачу лише два виходи:
1) або перейти на автономну енергогенерацію (яка має бути вигідніша від існуючої, щоби була економічна доцільність), повністю відмовившись від споживання електроенергії з мереж обленерго,
2) або зробити існуючу "прихватизовану" електромережу народною, - тобто націоналізувати, що я пропонував ще на початку дискусії, - після чого власником стає народ і з"являється можливість розпоряджатись ціноутворенням та експлуатацією без паразитів (корупцію зараз не розглядаю).
Не знаю, як там в Німеччині, про яку розповідав Напец, а в наших умовах маємо те, що маємо. Тобто безглуздо вкладатись у німецьку модель в такому становищі енергоринку України.
Тут спочатку має відбутись або націоналізація обленерго, або створення альтернативної електромережі.
Інакше - лише автономне виробництво-споживання, якщо воно буде вигідним.