Блокада ОРДЛО
Toris:
Napets, я уважний інженер, а Ви не вкурили тему. Тут Прічер пропонують альтернативною енергетикою зруйнувати природну монополію:
Цитата: preacher от 21.03.2017, 19:49:10 pm
Взагалі незалежність всієї держави починається з власного подвір'я, якщо єлектрика з вітряка і сонячних панелей, а тепло з теплових колекторів, і вода з власної свердловини - то вже ніхто не зможе шось там перекрити, і на щось там підняти ціну.
А коли таких господарств буде більше, монополія руйнується природним шляхом. Бо колишньому монополісту, щоб не втратити залишки клієнтів, треба буде міняти тарифну політику і покращювати якість обслуговування.
Основний споживач електроенергії - промисловість. І тарифи там повні, не "домашні". Щоби поставити раком монополію, треба забезпечити електрикою добру частку промисловості з реальною можливістю переводу промисловості повністю на альтернативу. В промисловості споживання величезне і постійне.
Якщо домашні господарства взагалі перестануть споживати, то монополістам стане ще краще, бо не буде потреби утримувати мережу, продавати енергію по нижчим тарифам і утримувати штат обслуговування населення.
вершок:
Ну просто героїчний ватник.
Треба не блокувати поставки ,дешевої енергії на захід, а зменшити ціну на свою.
Чим більше буде джерел енергії тим краще.
Ми зараз на останніх місцях ведення бізнесу із за дороговизни і складності підлючення до електроенергії.
У нас єдиних піприємствам не дають економити електроенергію.
Спробуйте поставити окремий вузол обліку, з окремою тарифікацією -дзюзькі.
Чому за це тримається Ахметов розумію,чому ви ні.
Виглядає :
«а баба яга проти»
В мене кум працює великим цабе в системі беспеки однієї зі структур ахмєтова.
Каже що ви троль -ну дуже ваші думки сходяться з його шефом.
Але якщо би ви були на оплаті олігарха , у вас боло би більше грошей , вони гарно платять.
Тому викидайте вату з голови
подвашник:
Цитата: napets от 24.03.2017, 22:55:00 pm
;D ;D ;D Тепер зрозуміло,що Ви за інженер ;D ;D ;D
Ви не праві.Вам проповідувати в рашці.
З приводу будинку-живити можна від панелей навіть всі прилади одночасно.В системі стоїть двонаправлений лічильник обліку енергії.Акамуляторів тут непотрібно взагалі.Вдень панелі віддають енергію,вночі-беремо з мережі,таким чином система згладжує піки мережі і відповідно електростанції.Системи альтернативної енергетики призначені для зменшення викидів СО.Є вже країни з заявами,що день-два,вони прожили суто на альтернативі.Вдень-панелі,вітер.Вночі-вітер.Плюс гідро.
Якщо взяти німеччину,то за пару років,певно,зовсім відмовиться від вуглеводнів,ну може з відро спалять.Вночі фури з лопастями турбін колесять автобанами на ура.А скільки вже поставнено.
В Британии фермеры, в ветреных зонах , со своим ветрогенератором
не продают излишки а аккомулируют в рессивер сжатого воздуха и потом перепускают в авто(мотор с заменой головки в которой крановое (не клапана а шаровые) газораспределение) и ездят одна зарядка на сто км. Но литиевые аккомы начали понемножку вытеснять.
Toris:
Цитата: вершок от 25.03.2017, 09:57:01 am
Ну просто героїчний ватник.
<...>
Виглядає :
«а баба яга проти»
В мене кум працює великим цабе в системі беспеки однієї зі структур ахмєтова.
Каже що ви троль -ну дуже ваші думки сходяться з його шефом.
Але якщо би ви були на оплаті олігарха, у вас боло би більше грошей , вони гарно платять.
Тому викидайте вату з голови
Олександре, давайте, не будемо обзиватись? Хай цим займаються неосвічені люди за відсутності адекватної аргументації.
Схожість думок з ахметівським начальством пояснюється виключно співвідношенням цін на видобуток електроенергії паливними та альтернативними джерелами. Класична енергетика має найнижчу ціну видобутку електроенергії, саме тому нею найвигідніше торгувати.
Треба не блокувати поставки ,дешевої енергії на захід, а зменшити ціну на свою.
Чим більше буде джерел енергії тим краще.
Розставимо все по своїх місцях.
1. Наскільки мені відомо, в даний час електроенергія виробляється державою. Тобто первинну ціну на електроенергію ставить держава.
2. Наскільки мені відомо, транспортна електромережа належить приватним обленерго і ними ж утримується. Тобто приватний посередник, який додає до первинної вартості електроенергії свою собівартість та додаткову вартість.
3. Теоретично приватним обленерго має бути все одно, в кого купувати електроенергію, в держави чи іншого виробника, який може виставити кращу ціну. Було б для кого продавати. І тут таки так, при альтернативі обленерго втрачає споживача послуг, доведеться відшкодувати повернену енергію, якщо споживач перетворився у продавця і звужується ринок збуту.
Ми зараз на останніх місцях ведення бізнесу із за дороговизни і складності підлючення до електроенергії.
У нас єдиних піприємствам не дають економити електроенергію.
Спробуйте поставити окремий вузол обліку, з окремою тарифікацією -дзюзькі.
Мені відомо про ці проблеми, колись думав про встановлення двотарифного лічильника "день/ніч".
Чому за це тримається Ахметов розумію,чому ви ні.
А тут Ви або недостатньо розібрались, або не зрозуміли мене.
1. Приватні обленерго мають у монопольній приватній власності мережі електропередач. Також мають право розпорядження цією мережею, яке дещо обмежене державою з огляду на соціальну політику (зобов"язання продавати за допомогою мереж частину електроенергії громадянам по соціальних тарифах). І ніхто не має права примушувати обленерго купувати електроенергію в того чи іншого виробника, оскільки це суперечить принципу диспозитивності цивільних відносин.
2. Приватні альтернативні джерела конкурують одразу і з державою-виробником у сфері виробництва, і з транспортними компаніями у вигляді обленерго. Тобто нам необхідно:
2.1. забезпечити собівартість генерації альтернативної електроенергії дешевше, ніж у держави;
2.2. забезпечити доставку електроенергії споживачу власними мережами дешевше, ніж обленерго.
Станом на зараз в нас немає і поки що не буде дешевшої генерації енергії, ніж існуюча.
Так само у нас немає власних електромереж - їх доведеться створювати з нуля.
В таких умовах бачу лише два виходи:
1) або перейти на автономну енергогенерацію (яка має бути вигідніша від існуючої, щоби була економічна доцільність), повністю відмовившись від споживання електроенергії з мереж обленерго,
2) або зробити існуючу "прихватизовану" електромережу народною, - тобто націоналізувати, що я пропонував ще на початку дискусії, - після чого власником стає народ і з"являється можливість розпоряджатись ціноутворенням та експлуатацією без паразитів (корупцію зараз не розглядаю).
Не знаю, як там в Німеччині, про яку розповідав Напец, а в наших умовах маємо те, що маємо. Тобто безглуздо вкладатись у німецьку модель в такому становищі енергоринку України.
Тут спочатку має відбутись або націоналізація обленерго, або створення альтернативної електромережі.
Інакше - лише автономне виробництво-споживання, якщо воно буде вигідним.
подвашник:
https://zyteli.com/stream
Электростация на крыше киевского дома
Екатерина Шевченко 2 часа назад
В Дарницком районе на крыше дома планируют установить небольшую солнечную электростанцию. Благодаря этому проекту можно перевести 15-20% общедомового потребления на питание от солнца. Либо продавать энергию по зеленому тарифу. Сейчас правительство не знает, где купить ... Ще
Image description
Навигация