Блокада ОРДЛО
Toris:
Цитата: подвашник от 23.03.2017, 19:42:04 pm
toris!!!! став пiдпис (Спотикач), це якраз.
Поржав! :D +1. Але ви ввелись в оману. :) Правильний підпис: "Шанувальник авіації і всілякого прогресу".
Цитата: подвашник от 23.03.2017, 19:58:19 pm
Зимой когда солнце ниже и ближе напротив окон, с южной стороны, ставят из черного металла или листовой стали 1.5 м. кв. щит с ребристым радиатором с тыльной стороны.
На дачах проверено что в мороз приехав на выходные печку только на ночь.
До речі, це найбільш реальна альтернатива в наших умовах. Такий собі сонячний булеріан. :) В холодні сонячні дні мій південний балкон прогрівається до +20...30 градусів перепаду з вулицею (на вулиці -10, а на балконі +10...20). Відкриваю двері і грію квартиру. :)
Цитата: preacher от 23.03.2017, 19:28:06 pm
Даремні намагання - він зараз ще щось намислить насупротив.
Нє, не вгадав. ;)
Цитата: вершок от 23.03.2017, 17:48:40 pm
В вашому випадку, наша система буде коштувати 3 тис $ .
І то тільки тому , що ми менші не виробляємо.
Просто менших , гарних компресорів не існує в світі.
<...>
До речі ми можем поставити систему на весь ваш будинок.
Є навіть варіант за наш рахунок.
О! Так це ж зовсім інша справа! Заощадження набагато реальніші від нереального прогресу.
Можна пряме посилання на Ваш продукт?
подвашник:
Цитата: preacher от 23.03.2017, 20:28:06
Даремні намагання - він зараз ще щось намислить насупротив.
Вiн не мислить, вiн пiдсобляйе.
napets:
Цитата: Toris от 22.03.2017, 22:47:37 pm
Цитата: napets от 22.03.2017, 22:39:49 pm
Чомусь,навідь,для північної німеччин -це не утопія
Тоді прошу порахувати енерговіддачу квадратного метру саме тих панелей в хмарний чи похмурий день. Цифри сюди.
Щоб,мені,зрозумііти логіку Вашого підрахунку,дайте спочатку відповідь: Яка саме з Вас користь,саме для сімї,оточуючих і авіації-коли Ви спите,їсьте?Для нас і країни,Ви приносити одні збитки.Треба Вас в росію відправити:-):-):-)
preacher:
Цитата: подвашник от 23.03.2017, 23:26:00 pm
Вiн не мислить, вiн пiдсобляйе.
Це з якого боку подивитись - комусь і підсобляє, а комусь і насупротив.
Але від теми відволікає.
Toris:
Napets, з мене користь така ж, як з Вас і ще +5%. В рашку не поїду, мені там не сподобалось ще 20 років тому. :)
Що стосується теми, то тут все просто: щільність (плотность) енергії сонячної радіації на поверхні планети чи енергетика водохвильового руху на квадратний метр на кілька десятків порядків (в 1000...1000000 разів) нижча від щільності енергії на кілограм дров/газу/нафти/вугілля, що автоматично означає скажене збільшення площ та коштів під "альтернативну" енергетику в порівнянні з традиційною вуглеводневою енергетикою. Ніякої адекватної заміни поки що не існує.
Єдине, що зараз доступне, це заощадження витрат та зменшення втрат. Теплоізоляція і теплові насоси, наприклад.
Як інженеру, мені зрозумілі ці проблеми і я, як щирий і чесний пацан, застерігаю вас від баранячого наслідування популістів. Це мало б зменшити кількість непродуктивного спічу в темі, однак, згідно ефекту Даннінга-Крюгера, декотрі форумчани вперто бажають бути обманутими.
Розрахунки, Napets, я попросив лише для того, щоби ті, хто пропонують, довели в цифрах вигідність своїх пропозицій. Немає адекватних цифр - значить, або дурень, або шахрай (мошенник). Я міг би в цифрах це все представити самостійно - але не хочу, бо це вже нагадуватиме суперечку з ватниками РФ, коли на одну мою репліку вони наводять десятки "доказів" з киселівської пропаганди і вважають далі, що вони праві. Сил не вистачить сперечатись з неуками, тому попросив розрахунки.
...Фішка в тому, що сучасна економіка заточена на величезне споживання енергії: виплавляється багато металу, виробляється багато механізмів, люди отримують набагато більше блага, ніж здатні виробити їх завдяки лише власним м'язам. Без зміни такого енергоємкого способу та кількості виробництва ніяка альтернативна енергетика в сучасному стані не має сенсу: вона не згенерує потрібну кількість енергії.
Альтернативна енергетика на даному етапі розвитку може забезпечити лише натуральне господарство з екстенсивною моделлю розвитку. Тобто геть ліфти, водопроводи, каналізації. Геть фабрики і науку. Геть автомобілі/кораблі/літаки і космос. Повертаємось до коней і війну за території під пасовища. І не факт, що при повному переході на таку модель залишиться можливість виробляти ті ж самі сонячні напівпровідникові панелі.
Отака х..ня, малята... :)
Навигация