Блокада ОРДЛО
Toris:
Цитата: Кацо от 23.03.2017, 14:22:11 pm
В смысле когда закончатся залежи угля? ;D
Тем временем:
В Украине на треть подняли закупочную цену на уголь для ТЭЦ
<...>
При этом была повышена стоимость дефицитного угля антрацитовой группы или газового угля до 2071-2222 грн за тонну.
Ну ось, в нас закінчуються залежі і ціну вже піднімають. :) Жартую, але ж і вугілля не відновлюється в осяжній перспективі.
Цитата: preacher от 23.03.2017, 14:13:16 pm
[url]http://www.youtube.com/watch?v=sMW5wrzR_Dk[/url]
Ох, все це добре для сільської місцевості, олігархів, для нового будинку. Для мене ж (і для переважної кількості жителів України) це все не годиться: живу в місті, в багатоквартирному будинку. Немає куди втулити водяний акумулятор (це 2/3 залізничної цистерни!), немає куди втулити сонячний колектор необхідної площі. В моїй місцевості сонячних днів менше, ніж похмурих, а цієї зими було лише 3 (три!) сонячних дні та зо два тижні ранок і день взагалі був схожий на вечір.
Хай в цю холодну зиму весь газ (опалення і тепла вода від свого котла) обійшовся приблизно в 2000 грн на місяць або 6000 грн за зиму. Вартість цієї сонячної системи в півтора-два рази перевищує вартість моєї квартири. 30000 євро - це 1034 таких зим. Люди вже давно стільки не живуть, та й дітям воно не треба, бо, згідно статистики, більшість дітей живуть в інших місцях, окремо від батьківських домівок.
Отже, в даному випадку для мене це не прогрес, а витребеньки чисто через "любов до мистецства". Невигідно по всіх показниках: економічних (невигідно), архітектурних (відсутнє місце для встановлення), фінансових (недоступно по грошах).
Система для мене в максимумі має коштувати не дорожче 240 000 грн (40 зим по 6000 грн) або 8300 євро в нинішніх цінах, щоби був хоча б теоретичний сенс цим заморочуватись. Система має бути компактною, тобто мати гігантську енергоємність. Система не повинна потребувати більше 4 кв.м землі і не повинна давати тінь на сусідів.
Це розмірковування в цифрах, по-інженерному, без популізму.
вершок:
В вашому випадку, наша система буде коштувати 3 тис $ .
І то тільки тому , що ми менші не виробляємо.
Просто менших , гарних компресорів не існує в світі.
Цистерни хватить на весь ваш будинок.
До речі ми можем поставити систему на весь ваш будинок.
Є навіть варіант за наш рахунок.
preacher:
Цитата: Кацо от 23.03.2017, 14:22:11 pm
Тем временем:
Навіть сумнівів не було.
У них обмежені біосом функції, підіймати тарифи і розкладати по кишенях - усьо.
Цитата: вершок от 23.03.2017, 17:48:40 pm
В вашому випадку, наша система буде коштувати 3 тис $ .
Є навіть варіант за наш рахунок.
Даремні намагання - він зараз ще щось намислить насупротив.
подвашник:
toris!!!! став пiдпис (Спотикач), це якраз.
подвашник:
Зимой когда солнце ниже и ближе напротив окон, с южной стороны, ставят из черного металла или листовой стали 1.5 м. кв. щит с ребристым радиатором с тыльной стороны.
На дачах проверено что в мороз приехав на выходные печку только на ночь.
затраты на сварку(копейки) воронение(отработка) и может покупку металлолома.
выглядит не естетично но греет...
Навигация