Toris
Зачарований небом
Toris.Україна
|
|
« Ответ #195 : 16.05.2017, 15:30:07 pm » |
|
Ковбої, "Горобцем" займаються спеціалісти в стаціонарних умовах. Не переймайтесь сильно, там все зроблять гут. P.S. Був у Коломиї, літав на чомусь суперовому. Скоро викладу невеличкий звіт у відповідній темі.
|
|
« Крайнее редактирование: 16.05.2017, 15:36:19 pm от Toris »
|
|
Секта свідків підіймальної сили
|
|
|
Геннадий Хазан
Авиаторы
"АОПА Украина"
|
|
« Ответ #196 : 16.05.2017, 17:24:56 pm » |
|
@Чому 30ХГСА після нетехнологічного зварювання починає тріщати?(c)
Тому що після зварки зваренну конструкцію треба "відпустити" у термічній пічці
|
|
|
|
Владею самолетом: ЯК-12А 1960г. UR-KHZ L-200D MORAVA 1961г.UR-KHG ZLIN 526 AFS 1974г.
"Отпустить сопротивление - это принятие" - Шри Багаван
|
|
|
preacher
|
|
« Ответ #197 : 16.05.2017, 19:12:57 pm » |
|
Слухайте, ми тут можемо довго вправлятись в дотепностi. Але кому воно треба?))) Якщо маете досвiд/знання - подiлiться з нами, будь-ласка.
Чим ділитись? Моторну раму зварено з невідомої сталі........................................ @Чому 30ХГСА після нетехнологічного зварювання починає тріщати?(c) Тому що після зварки зваренну конструкцію треба "відпустити" у термічній пічці
Під час зварювання 30ХГСА, шов суттєво сідає, і завдяки цьому навколо утворюються мікротріщіни. Відпуск вплине на вже утворившиєся мікротріщіни? Хтось пам'ятає як металеві балки при перебудові Олімпійського варили? Тобто на кожну марку сталі існують свої технології зварювання, і навіть для зварювання чавуну.
|
|
|
|
|
|
|
DAMIR
|
|
« Ответ #198 : 16.05.2017, 20:28:49 pm » |
|
Господи, да знаємо ми, що треба преднагрів перед зварюванням, та якнайдовше охолодення забезпечити. Прічер, мотораму можна і з бамбуку зробити. Аби тільки витримувала, встановлене задачею, навантаження. Таки, Торіс правий.
|
|
|
|
Поза межею реальностi...
|
|
|
петро нестеров
|
|
« Ответ #199 : 16.05.2017, 20:51:40 pm » |
|
Слухайте, ми тут можемо довго вправлятись в дотепностi. Але кому воно треба?))) Якщо маете досвiд/знання - подiлiться з нами, будь-ласка.
Чим ділитись? Моторну раму зварено з невідомої сталі........................................ @Чому 30ХГСА після нетехнологічного зварювання починає тріщати?(c) Тому що після зварки зваренну конструкцію треба "відпустити" у термічній пічці
Під час зварювання 30ХГСА, шов суттєво сідає, і завдяки цьому навколо утворюються мікротріщіни. Відпуск вплине на вже утворившиєся мікротріщіни? Хтось пам'ятає як металеві балки при перебудові Олімпійського варили? Тобто на кожну марку сталі існують свої технології зварювання, і навіть для зварювання чавуну. на заводе переварили километры труб 30ХГСА, после сварки- отжиг и термообработка
|
|
« Крайнее редактирование: 16.05.2017, 20:55:20 pm от петро нестеров »
|
|
|
|
|
|
DAMIR
|
|
« Ответ #201 : 17.05.2017, 12:59:53 pm » |
|
Із досвіду скажу - читати теорію найкраще коли одразу ж пробуєш на металі. Тобто, виділив собі тренувальні шматки, й погнав перевіряти практикою теорію. Я ще й спецом виходив за рамки технології в обидві сторони, для наглядності. Тоді дійсно велика користь, та й запам*ятовується надовго.)))
|
|
|
|
Поза межею реальностi...
|
|
|
подвашник
A U S T E R
Федір Новіков.
|
|
« Ответ #202 : 17.05.2017, 23:18:42 pm » |
|
Під час зварювання 30ХГСА, шов суттєво сідає, і завдяки цьому навколо утворюються мікротріщіни. Відпуск вплине на вже утворившиєся мікротріщіни? Хтось пам'ятає як металеві балки при перебудові Олімпійського варили? Тобто на кожну марку сталі існують свої технології зварювання, і навіть для зварювання чавуну. на заводе переварили километры труб 30ХГСА, после сварки- отжиг и термообработка Я варю что угодно своим тэсла 251 мма но для гарантированного качества всегда нужно провести сварочный эксперимент и настройку. Ну например чугуны все разные...так некоторые только электродом из нержавеющей стали, а не каким то специльным по чугуну. К стати фотка сваренной моторамы красивая, но толщина шва должна быть как минимум в раза два больше по нормам и проволоку на автомате и аргон не экономить. После сварочной пробы желательно сделать секущий срез и осмотреть под увеличением проверив на твердость авторучкой пробником.
|
|
« Крайнее редактирование: 17.05.2017, 23:24:51 pm от подвашник »
|
|
..Працюй так, ніби все залежить від тебе, а молися так, ніби все залежить від Бога".
Не їла душа часнику, не буде й смердіти
Не роби як я ,роби краще мене.
|
|
|
preacher
|
|
« Ответ #203 : 18.05.2017, 09:41:54 am » |
|
К стати фотка сваренной моторамы красивая, но толщина шва должна быть как минимум в раза два больше по нормам и проволоку на автомате и аргон не экономить.
- Якось так?
|
|
|
|
подвашник
A U S T E R
Федір Новіков.
|
|
« Ответ #204 : 18.05.2017, 17:23:46 pm » |
|
Шьев когда бугром то верней.
|
|
|
|
..Працюй так, ніби все залежить від тебе, а молися так, ніби все залежить від Бога".
Не їла душа часнику, не буде й смердіти
Не роби як я ,роби краще мене.
|
|
|
Sergio69
|
|
« Ответ #205 : 02.06.2017, 22:25:54 pm » |
|
Ну ось і капот вживу. Шановний Гайдамака допоміг у виклейці. Ціна- якість дуже пристойна.Я задоволений
|
Правило трьох П - польоти, пілотаж і дівчата
|
|
|
Andreas
Администратор
Это украинский форум!
|
|
« Ответ #206 : 07.06.2017, 20:34:51 pm » |
|
починил
|
|
|
|
|
|
|
Sergio69
|
|
« Ответ #207 : 07.06.2017, 22:27:39 pm » |
|
Дякую! Трішки накосячив — буду уважний
|
|
|
|
|
|
|
Sergio69
|
|
« Ответ #208 : 09.06.2017, 21:33:37 pm » |
|
приблизно так виглядатиме
|
|
|
|
|
|
|
Toris
Зачарований небом
Toris.Україна
|
|
« Ответ #209 : 09.06.2017, 21:55:20 pm » |
|
Хвацько! Тепер Горобчик злітатиме вертикально.
|
|
|
|
Секта свідків підіймальної сили
|
|
|
|