Уффф! Toris повернувся на нічну стоянку і, лежачи в ліжку на бочку, однією рукою набирає цей текст на ноутбуці.
Смартфон з фотками та відео розрядився, Toris розрядився, тому більш детальну інформацію буду викладати дещо пізніше, від завтра до вівторка. Треба опрацювати матеріали перед публікацією.
А поки що можу сказати, пацани, що фестиваль відбувся на гідному рівні. Було приблизно зо два десятки літальних апаратів, карета швидкої допомоги з екіпажом, пожежна машина з екіпажом, поліціонерські патрулі (в т.ч. симпатична така блондинка), Лексус у ролі заправщика (hic!), аеродромний персонал та всяка помічна техніка. Господарі аеродрому гарно, по-хазяйськи оновили будинок "аеропорту" та прилеглу територію (фотографії Гугля показують попередній "аеропорт", теперішній зовсім не такий). Працювали кафе, шашлична та виносна торгівля на подвір"ї; туалети також працювали, що важливо для таких масових заходів. Працівники і продавці чемні та приязні. Приємно.
Відвідувачі мали змогу заморити черв"ячка не лише в кафешці та шашличній, але також в ангарі, куди господарі спеціально поставили столики та стільці. А з ангару під час перекусу можна споглядати "нічну" стоянку з літаками: одночасно і жуєш, і долучаєшся до авіації, що дуже зручно, хочу вам сказати. У всякому разі, я забув і про під"йом о 5:00, і про три години марш-кидка нашими "автобанами". З новими силами - на поле!
...А населення прийшло - тьма! Молодь, батьки з дітьми, просто поціновувачі авіації - всі роздивляються літальні апарати, цмокають язиками, фотографуються. Чоловіки заглядають до панелей приладів, стараючись второпати, що воно там таке хитре. І геть усі відвідувачі радісні, позитива - море! Трохи осторонь розставлені штативи з професійною фото- та відеотехнікою. На одному з мікрофонів побачив логотип "33" (тридцять три у кілечку) - Хмельницька обласна телерадіокомпанія. Привіт, земляки!
Наскільки я зрозумів, такий фестиваль у Кам"янець-Подільському проводять вперше. На мій сторонній погляд відвідувача, захід організований просто блискуче! Дякувати Господу, погода була льотна і сонячна, хоч вітер був відчутним. Літаки злітали і сідали один за одним весь льотний день, щасливчики ловили адреналін по всьому небу, широкими очима (сам бачив!) розглядуючи древнє місто, фортецю і рельєфну природу з річкою з висоти пташиного польоту. Дуже гарне місто.
Дякую організаторам, пілотам і Богу, що цей фестиваль вдався! Якщо наступного року буде такий же фестиваль - обов"язково приїду ще, як буде на те воля Божа. Всім рекомендую!
Далі буде...