Безпілотники (дрони) для АТО
Andriy:
І ще, думаю, що приймати рішення про початок виконання, скжімо штурмовки повинен сам дрон. Над програмами розпізнавання образів в Києві працює цілий інститут ім. Глушкова і гугол не відстає. Думаю цих програм і в відкритому доступі хватає
Navigator12:
Ну, это еще в будущем. Даже 3-D модели зданий, пока, рисуются ручками. Хотя, в недалеком будущем, возможно, так и будет! Однако пока - это в режиме ожидания.
Kagor:
Цитата: Andriy от 21.06.2015, 19:30:36 pm
Вони зможуть вернутись при умові виходу з зони дії емулятора GPS сигналу, та з зони дії глушилки каналу управління. Це можливо викриставши анероїдний датчик висоти та трьохосний магнетометр, з гіроскопом та акселерометром. Але це тільки спасає дрон але не дозволяє закінчити виконання завдання.
Не знаю наскільки крамольна думка, але чи не спробувати в якості радіоканалу розфокусований промінь лазера з системою слідкування. А при наявності ретранслятора така система буде мати немалий радіус дії
Хлопці, мабуть все трішки не так.
Політне завдання завчасно заливається в бортовий навігатор перед стартом.
Проводиться запуск ДРОНа.
Ще варіант, при втраті двохстороннього зв'язку ДРОН переходить до варіанту описаного вище. :)
А керувати за допомогою оптичного каналу - це не реально.
Великі втрати сигналу в каналі від стану атмосфери та проблеми створення робочого променя.
Щось так.
Navigator12:
Цитата: Kagor от 21.06.2015, 19:54:04 pm
......Політне завдання завчасно заливається в бортовий навігатор перед стартом.
Проводиться запуск ДРОНа.
Инерциально - доплеровское счисление возможно, но на более-менее тяжелых аппратах. Ведь там же должен быть и БЦВС. Остальные, возможно, используют GPS или ГЛОНАСС ПаРашенский. В общем, пока не будет более-менее внятного описания, принципа полета (управляемого или при потере сигнала) - это все будет, как гадание на кофейной гуще....
Andriy:
Є ще "МАГЕЛАН". І можливо,ви праві, використовувати ворожий "Глонас" було б логічно.
https://www.youtube.com/watch?v=m8iCQ7k963A
це всього 2 вата
Навигация